De ongelooflijke intelligentie van het universum zie je door de tegenslagen!

Alles begon met een lumbago. Van de ene moment op de andere zei mijn lichaam stopt.

Een paar dagen later kreeg ik hoge koorts door de tweede vaccinatie. Angst probeerde mijn systeem binnen te dringen.

Een dag later, besloot mijn kuitspier anders over mijn plannen. En toen kwam paniek helemaal naar boven.

Volledige controle over mijn lichaam was omgeslagen in complete machteloosheid, controleverlies, onzekerheid, een stap in het complete onbekende,...

Ik kon niet meer verder.

Tot ik ben gaan nadenken waar ik de afgelopen tijd over liep te piekeren.

Inderdaad! Wat als mijn lichaam het helemaal opgeeft? Wat schiet er dan nog over?

Het universum geeft je ALTIJD wat je nodig hebt om te groeien.

1. Heel wat van mijn klanten hebben lichte tot zware lichamelijke klachten. Door aan den lijve te ondervinden hoe het voelt om je volledig over te geven aan een lichaam die het laat afweten, kan ik me nog beter in alle nederigheid inleven in hoe deze klanten zich voelen.

2. Ik heb nog steeds een panische angst voor ziekenhuizen en dokters. De angst dat ik ooit zal moeten geopereerd worden, zit er diep in. Een trauma ligt hier aan de basis. Het universum heeft me lichte lichamelijk klachten gegeven om ook dit trauma aan te pakken.

3. Ik heb het universum gevraagd om me te helpen zodat angst niet meer aan het stuur zit. Door deze kleine tegenslagen, leer ik meer en meer te vertrouwen in mezelf, de andere en de intelligentie van het universum.

Want laat één ding duidelijk zijn. Je krijgt wat je nodig hebt, maar het universum weet wat je aankan.


👉🏻Zo was ik normaal, de dag dat mijn kuit het begaf, op verplaatsing naar Genk. (anderhalf uur rijden) Maar door omstandigheden, besloot ik dan toch maar van thuis uit de les te volgen.


👉🏻Het zijn MAAR een lumbago, MAAR een bijwerking van de vaccinatie en MAAR een spierscheur. En ondertussen weet ik welke stappen ik nodig heb om verdere trauma te verwerken.


👉🏻 De les in mediumschap ging "toevallig" over volledige overgave. "Wanneer geef je je volledig over? Wanneer je wanhopig bent," vertelde de docente. Dé manier om te leren vertrouwen. Met als einddoel dat ook de dood enkel een overgang is van je ziel op aarde naar het veld van de pure liefde.


👉🏻Zoals Kim ( mijn partner in crime van Team Lumière) zo mooi schreef in onze chat:


"Ja, dat heb ik ook al ervaren, het is een meesterlijk compositie waar wij met ons verstand niet bij kunnen."


Elk leven is een meesterlijke compositie waar zorgen niet in thuishoren.

Elk leven is het waard om te genieten, in voor- en tegenspoed. Als je de cadeaus ziet van je leerproces doorheen de tegenslagen, is er van tegenslag geen sprake meer. Dan is tegenslag enkel het nu- moment, waar het in alle heftigheid binnenkomt.


Het hoger plaatje zien doe je door al je groeikansen in kaart te brengen. De ongrijpbare intelligentie van het universum is té groot voor één mensenbrein, maar door onze krachten te bundelen, zien we meer en meer.


Het mysterie van het universum onthult zich beetje bij beetje. Hoe opener jij staat om alle tekens te zien, hoe groter de verwondering van deze universele intelligentie bij elke levenservaring, in voor- en tegenspoed!


Veel liefs.


Ellena


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Daar ging ze, in COMPLETE weerstand. Mijn dochter. Een fantastische dochter waar elke ouder van droomt. Goede resultaten op school. Plichtbewust. Het hart op de juiste plaats. Geen weerwoord. Op tijd